Opening DigiTaalhuis in Valkenswaard en Cranendonck

– PERSBERICHT – DigiTaalhuis – Samen tegen laaggeletterdheid –


Op donderdag 6 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, opent het DigiTaalhuis in Valkenswaard en Cranendonck. Het DigiTaalhuis is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek De Kempen, gemeente Valkenswaard, gemeente Cranendonck, Stichting Lezen & Schrijven, Cordaad Welzijn en het Stercollege. Het DigiTaalhuis is speciaal opgericht voor volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. In Nederland hebben maar liefst 2,5 miljoen volwassenen hier moeite mee, in de gemeentes Valkenswaard en Cranendonck zijn dit ruim 5000 inwoners (9%).

Opening DigiTaalhuis in Budel

Op donderdag 6 september wordt het DigiTaalhuis in Budel feestelijk geopend . Vanaf deze dag is ook het DigiTaalhuis Valkenswaard open. Het DigiTaalhuis is een centraal punt waar volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal terecht kunnen. Het aanbod van verschillende organisaties komt hier samen, zodat voor iedereen passende ondersteuning geboden wordt. Er is een divers aanbod beschikbaar rondom beter leren spreken, lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computers en internet. Medewerkers en geschoolde vrijwilligers helpen bij het vinden van de juiste informatie, een taalmaatje, een passend educatief aanbod of een doorverwijzing naar een formeel educatietraject. Tijdens de spreekuren kunnen mensen actief aan hun lees- en schrijfvaardigheden werken. Ook kunt u er informeren naar vrijwilligerswerk op het gebied van taal.

DigiTaalhuis Cranendonck in Budel is open op maandag en donderdag tussen 13.30 uur en 15.30 uur (adres: Cordaad Welzijn, Dr. Ant. Mathijsenstraat 32), DigiTaalhuis Valkenswaard is te vinden in de bibliotheek (adres: De Hofnar 12 in Valkenswaard) en is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Advies zonder afspraak!

Kent u iemand die moeite heeft met schrijven, lezen, rekenen of computervaardigheden? Help mee om laaggeletterdheid te verminderen in Bergeijk en wijs deze mensen op het nieuwe DigiTaalhuis. Samen langskomen mag natuurlijk ook. Het DigiTaalhuis heeft elke week spreekuur met deskundige medewerkers. Op maandag is dit van 19.30 uur tot 20.30 uur en op woensdag bent u welkom tussen 15.00 uur en 16.00 uur in het Aquinohuis (dr. Rauppstraat 52 in Bergeijk).
Heeft u interesse om deel te nemen aan de taalles of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Macha Mathijssen.

Week van de Alfabetisering

De opening van het DigiTaalhuis valt in de Week van de Alfabetisering. In deze week, dit jaar van 3 tot en met 9 september, organiseren honderden organisaties in heel Nederland activiteiten rondom taal en geletterdheid. Ook Bibliotheek De Kempen heeft tijdens deze week evenementen op de planning staan. Een actueel overzicht is te vinden op www.bibliotheekdekempen.nl.

Zelf aan de slag?

Wilt u zelf beter leren lezen en schrijven of kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Of wilt u juist anderen helpen met taal? Neem dan contact op met uw bibliotheek of kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdekempen.nl.