Uitdelen boeken groot succes!

– PERSBERICHT – Boekenactie –


Bibliotheek De Kempen is één van de vijf partners van de DigiTaalhuizen Bergeijk, Valkenswaard en Cranendonck. In december 2018 en januari 2019 deelde het DigiTaalhuis boeken uit aan diverse organisaties in Bergeijk, Valkenswaard en Cranendonck.

Van de Boodschappenmand in Valkenswaard tot Buurtzorg Bergeijk; diverse organisaties ontvingen in de afgelopen weken mooie gratis boeken.

Dit jaar verschillende cadeaus

Vanwege het succes vorig jaar hebben de initiatiefnemers, Cubiss en de Brabantse Bibliotheken, dit jaar verschillende leescadeaus bedacht. Naast Donald Duck pockets, werden er ook (makkelijk leesboeken) boeken uitgedeeld van Het Rosie Project en het Huis van de gouden bocht. Voor deze actie werkte de Bibliotheek samen met Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis helpt volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite op een van deze gebieden. Bij het DigiTaalhuis is Iedereen welkom voor ondersteuning.

Help een vriend!

Heeft u het vermoeden dat een vriend, kennis, collega of familielid moeite heeft met lezen en/of schrijven of juist op een ander gebied van de basisvaardigheden? Kom eens langs in onze Bibliotheek. We helpen u graag, zodat u uw naasten ook verder kunt helpen.

Zelf aan de slag?

Wilt u zelf beter leren lezen en schrijven? Of wilt u juist anderen helpen met taal? Neem dan contact op coördinator DigiTaalhuis, Macha Mathijssen, telefoon: 06-33590936 of per e-mail via: m.mathijssen@bibliotheekdekempen.nl