Help laaggeletterden met het afnemen van de Taalmeter.

In samenwerking met de Gemeente Cranendonck gaat het Digitaalhuis de Taalmeter afnemen. Met een taalmeter kunnen we snel een indicatie krijgen van het taalniveau van de mensen die hiervoor in aanmerking komen. De taalmeter is een online vragenlijst met opdrachten waarbij de deelnemer een kleine tekst moet lezen en vragen moet beantwoorden of aan de hand van een plaatje vragen moet beantwoorden. De taalmeter duurt zo’n 12 minuten per deelnemer.

Als vrijwilliger help je de deelnemers bij het invullen van de taalmeter, je start het programma op en helpt ze eventueel met het omgaan met de computer. Uiteraard help je ze niet bij het beantwoorden van de vragen. Naar aanleiding van de uitslag van de taalmeter ga je met de deelnemer in gesprek over mogelijkheden rondom het verbeteren van lezen en schrijven.

Lees meer