Apple facetime

FaceTime gebruiken op een IPad, IPhone of IPod touch

U kunt FaceTime gebruiken via WIFI of het internet op uw telefoon.
Om FaceTime in te schakelen opent u de FaceTime-app. Log in met uw Apple ID. Dit kan ook via ‘Instellingen’> ‘FaceTime’.
Als u een IPhone gebruikt, wordt uw telefoonnummer automatische geregistreerd door FaceTime. Bij een IPad of IPod touch, kunt u uw emailadres registreren. Klik hiervoor op ‘Instellingen’> ‘FaceTime’> ‘Gebruik je Apple ID voor FaceTime’. Log in met uw Apple ID.

Een FaceTime gesprek voeren gaat als volgt:
Als u een FaceTime-gesprek wilt beginnen, hebt u het telefoonnummer of het e-mailadres van de andere persoon nodig. Vervolgens kunt u kiezen:
1. Tik in de FaceTime App op het plusteken https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/il/ios10-plus-add-icon.png en typ het telefoonnummer of e-mailadres van de andere persoon. Tik op het nummer of adres en vervolgens op ‘Audio’ https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/il/ios8-facetime-audio-icon.png of ‘Video’ https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/il/ios8-facetime-video-icon.png.
2. Als u het telefoonnummer of e-mailadres van de persoon hebt bewaard in Contacten, kunt u de naam van die persoon beginnen te typen en erop tikken zodra de naam wordt weergegeven. Vervolgens tikt u op ‘Audio’ https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/il/ios8-facetime-audio-icon.png of ‘Video’ https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/il/ios8-facetime-video-icon.png.
3. U kunt tijdens een telefoongesprek ook een FaceTime-videogesprek starten op uw iPhone. Tik op het FaceTime-symbool in de Telefoon-app om over te schakelen naar FaceTime.

https://www.iculture.nl/uitleg/facetime/