Interactieve ochtend met een vleugje theater

Beste partner, vrijwilliger, cursist of andere geïnteresseerde, 
In Nederland hebben ongeveer 2.5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, rekenen en/of het gebruiken van een laptop, tablet of smartphone. Ruim 60% van hen is van Nederlandse afkomst.Om mee te kunnen doen in de samenleving zijn deze basisvaardigheden wél nodig. Mensen met weinig basisvaardigheden vinden moeilijker betaald werk. Ze krijgen sneller geldproblemen en hebben vaker last van hun gezondheid. Zelfs de dagelijkse dingen kunnen een obstakel zijn, zoals het maken van een boodschappenlijstje, een (klein)kind voorlezen, een formulier invullen of het lezen van de bijsluiter van medicijnen. 

ProgrammaBij deze willen we u officieel uitnodigen voor de bijeenkomst op woensdag 11 september van 09.45 uur tot 12.00 uur in Bibliotheek Valkenswaard. U ontdekt wat het is om laaggeletterd te zijn tijdens een realistische theatervoorstelling. Ook gaan we in kleinere groepen het gesprek met elkaar aan! Uiteraard kunt u zich aanmelden voor gratis trainingen, zoals: herkennen en doorverwijzen van laaggeletterdheid.

Bent u er ook bij?
Meld uzelf en eventuele gasten aan via Bibliotheek De Kempen. Stuur een e-mail met uw naam (en indien van toepassing de naam van uw organisatie) naar secretariaat@bibliotheekdekempen.nl o.v.v. DigiTaalhuis publieksactiviteit 11 september. Stuur deze uitnodiging gerust door als deze voor anderen interessant kan zijn. Er zijn geen kosten aan deze ochtend verbonden.

Graag tot ziens op 11 september!
Namens Stichting Lezen en Schrijven, Cordaad Welzijn, het Ster College, Bibliotheek De Kempen, gemeente Valkenswaard én gemeente Cranendonck.

Macha Mathijssen, Coördinator DigiTaalhuis Valkenswaard en DigiTaalhuis Cranendonck