Skype

Met het programma Skype kunt u via de computer (video)bellen. Dat is gratis als u naar andere Skype-gebruikers belt. Ook naar ‘normale’ telefoonnummers kunt u bellen, maar dat kost geld.

Zo gebruik je Skype

In de volgende stappen leggen wij uit hoe je Skype installeert en hoe Skype werkt:.

  1. Controleer audiovoorzieningen

Ga je skypen met een pc? Check of deze een microfoon en luidsprekers heeft. Zo nee, dan moet je deze aansluiten. Laptopssmartphones en tablets hebben deze geluidsvoorzieningen al ingebouwd.

Voor videobellen heb je op een pc ook een webcam nodig. Die moet je dus ook aansluiten. Bij laptopssmartphones en tablets zit al een videocamera ingebouwd.

  1. Download Skype

Op een pc of Mac kun je Skype downloaden van www.skype.com. Op een tablet of smartphone ga je naar de app store (iOS of Android) om de skype-app te downloaden.

  1. Installeren

Op mobiele apparaten gaat downloaden en installeren tegelijkertijd. Op de pc of Mac moet je na downloaden de installatie handmatig starten. Dit doe je door te dubbelklikken op het bestand in het download-venster. Volg daarna de stappen in het installatieprogramma om de installatie van Skype te voltooien.

  1. Skype starten

Start de Skype-app op je tablet of smartphone of het Skype-programma  op je computer. Heb je Skype nog nooit gebruikt, dan maak je eerst een Skype- of Microsoft-account aan. Heb je een account? Vul dan je accountgegevens in.

  1. Audio testen

De eerste keer dat je op de pc of Mac Skype opstart krijg je de gelegenheid je audio- en videoapparatuur te testen (je webcam is niet altijd geactiveerd). Vooral de indicatiebalk van het microfoonvolume is handig: zo zie je of je straks te horen bent. In de mobiele Skype-app wordt (onder andere) gevraagd of je microfoon en camera gebruikt mogen worden. Klik op toestaan.

  1. Contact leggen

In Skype op je pc of Mac zoek je nieuwe contactpersonen op voornaam, achternaam en Skype-naam. Je verstuurt een contactverzoek die bevestigd moet worden door de contactpersoon die jij wilt toevoegen. Selecteer hierna zijn of haar naam in het adresboek en kies Videoboodschap of Nummer bellen.

Op een tablet of smartphone wordt gevraagd of je Skype toegang wil geven tot je contacten. Als je daar op ‘Ok’ klikt, hoef je daarna alleen maar op de zoekbalk te klikken. Je ziet meteen al een lijst met contactpersonen. Hier kun je doorheen scrollen of zoeken op voor-, achter- of Skype-naam.

En je bent klaar om te skypen!

https://www.skype.com/nl/features/